PSV wint nipt van Club Brugge in oefenduel

PSV heeft vrijdag een overwinning geboekt tegen Club Brugge. Mohammed Ihattaran (16) en Zakaria Aboukhlal (18) maakten hun officieuze debuut bij de Eindhovenaars.

In Doha waren de twee clubs aan elkaar gewaagd, maar was het uiteindelijk de ploeg van Mark van Bommel die na negentig minuten spelen mocht juichen: 2-1. De wedstrijd werd afgewerkt in drie keer 30 minuten in plaats van twee keer 45 minuten, met tussendoor drinkpauzes. In het eerste deel vielen er nauwelijks grote kansen te noteren voor beide ploegen. Voor voor de korte onderbreking had Steven Bergwijn een kans, maar de aanvaller kon niet tot scoren komen. Ihattaren liep zich langs de kant warm en mocht na de eerste onderbreking in het veld komen.

In het tweede deel waren de beste kansen voor de Belgen, maar PSV wist het doel schoon te houden. In de derde en laatste dertig minuten viel er veel te beleven. Joël Piroe maakte na goed voorbereidend werk van Zakaria Aboukhlal en Gaston Pereiro de 1-0, waarna laatstgenoemde vanaf elf meter de voorsprong verdubbelde. Hans Vanaken maakte het daarna nog spannend, maar daar bleef het bij.