Froome en Thomas kiezen voor Tour de France, Bernal naar Giro d'Italia

Op 1 januari heeft Team Sky het programma van zijn kopmannen bekendgemaakt. Chris Froome en Geraint Thomas kiezen voor de Tour de France, terwijl Egan Bernal voor de Giro d'Italia kiest.

Chris Froome wil dit jaar zijn vijfde eindoverwinning pakken in de Tour de France. "Het was geen makkelijke beslissing om niet terug te keren naar de Giro, waar ik mijn roze trui zou kunnen verdedigen", vertelt de Brit op de website van zijn ploeg team Sky. Froome won afgelopen jaar eerst de Giro d'Italia en werd derde in de Tour de France.

"Aangezien de Tour mijn hoofddoel is, is het wellicht beter om te passen voor de Giro. Ik zit op een punt in mijn carrière waar ik begin te denken over wat mijn nalatenschap voor deze sport zal zijn. Als ik de Tour voor de vijfde keer kan winnen, dan voeg ik me bij een elitegroepje. Dat zou geweldig zijn." Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain wisten vijf keer de Tour de France te winnen.

Geraint Thomas verdedigt dit jaar zijn Tour-eindzege. "Als ik in 2018 de Tour niet zou hebben gewonnen, dan zou ik nu misschien voor de Giro en de Vuelta gegaan zijn. Maar ik zal het rugnummer 1 dragen en het zou dan niet fijn zijn om er niet bij te zijn." Ook het WK is een hoofddoel van de Welshman waar vooral de focus ligt op het WK tijdrijden.

Bernal kiest dit jaar voor de Giro d'Italia. De Colombiaanse klimmer die het afgelopen schitterde samen met Froome en Thomas in de Tour de France is zal nu kopman zijn in de Ronde van Italië. Hij zal daar onder meer Tom Dumoulin en Simon Yates, de winnaar van de Ronde van Spanje, tegenkomen in Italië.