Atlético Madrid verzuimt om koppositie te pakken

Antoine Griezmann leek Atlético Madrid drie punten te gaan bezorgen, maar een late treffer zorgt voor puntverlies tegen laagvlieger Leganes.

Op bezoek bij de nummer achttien van de competitie had Atlético een uitstekende kans om de koppsitie in ieder geval voor even over te nemen van Barcelona, maar Leganes gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisploeg bood goed partij en gaf ondanks de druk van de bezoekers weinig ruimte weg. Atlético had wel het meeste balbezit, maar gezien het spelbeeld was het niet verrassend dat de openingsgoal uit een vrije trap moest komen.

Griezmann legde zo'n twintig minuten voor het einde aan voor een vrije trap en van een kleine 25 meter liet hij doelman Iván Cuéllar volledig kansloos. De slutipost had voor rust weinig te doen en moest na rust vaker optreden. Zo hield hij Gelson Martins van scoren af door snel uit zijn doel te komen en vlak na de openingstreffer hield hij Griezmann van zijn tweede treffer af.

Daarmee redde hij uiteindelijk een punt voor zijn ploeg, want Leganes kreeg loon na werken. Jonathan Silva gaf de bal voor vanuit het middenveld en Rodrigo Tarin had de bal voor het inschieten. Zijn poging raakte echter de lat, waarna invaller Guido Carrillo het laatste zetje mocht geven. Atlético Madrid stijgt wel even naar plek twee, maar kan nog worden ingehaald door Espanyol, Sevilla en Deportivo Alaves. Barcelona blijft koploper en komt zaterdagavond in actie tegen Rayo Vallecano.

Overige uitslagen Primera Division zaterdag
Leganés - Atlético Madrid 1-1
Real Madrid - Real Valladolid 16.15u
Valencia - Girona 18.30u
Rayo Vallecano - Barcelona 20.45u