Twente overtuigt niet, maar bekert wel verder

FC Twente heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. De Tukkers versloegen in Enschede derdedivisionist Noordwijk.

De wedstrijd ging in de openingsfase gelijk op, maar na bijna een halfuur spelen liep Twente toch ineens uit. Binnen twee minuten was zowel Javier Espinosa als Aitor Cantalapiedra trefzeker. Noordwijk kreeg kort daarna echter wat het verdiende, want Emiel Wendt maakte er met een rake kopbal weer een wedstrijd van.

Nog voor de pauze zorgde Espinosa er nog wel voor dat Twente met 3-1 de rust in ging, maar in de tweede helft liet de thuisploeg te weinig zien. Wendt schreef in de slotfase zelfs zijn tweede treffer op zijn naam en dus mocht Noordwijk nog hopen op een stunt. De gelijkmaker bleef uit en Rafik Zekhnini besliste het duel in blessuretijd.

Behalve Twente gaan ook Cambuur en Roda JC met een kleine zege naar de volgende bekerronde. De Friezen zetten HFC met 2-1 opzij, terwijl Roda met 0-1 van Urk won. Almere City liet zich verrassen door Kozakken Boys (2-1), terwijl TOP Oss werd geklopt door AFC. De Amsterdammers verrasten in de eerste ronde al met een 5-0 zege op Telstar.