Tunnel van Musk bijna klaar

Nog even en het is af. De tunnel van Musk, een ondergrondse verbinding van een kleine zes kilometer in zuidelijk Los Angeles en lopend van het parkeerterrein van het hoofdkantoor van SpaceX naar het stadion van de L.A. Dodgers.

Hoe anders dan via een tweet maakte Musk de aanstaande opening bekend. "De eerste tunnel is bijna klaar", en "Opent 10 december", waren de niet mis te verstane tweets van het nog immer populaire genie.

Musk's bedrijf The Boring Company werd in 2016 opgericht nadat de ondernemer zich enorm had opgewonden over het megadrukke verkeer in Los Angeles. Het idee is dat consumenten mét hun auto kunnen afdalen in een tunnel, om dan op speciale karretjes met ongeveer 200 kilometer per uur door de tunnel getransporteerd te worden naar een plek vlakbij hun eindbestemming.

Op de site van het bedrijf staan inmiddels wat foto's van de tunnel in aanbouw en in mei werd al een kort filmpje getoond.


Voorproefje tunnel van Musk (Bron: Youtube)

Uiteindelijk zal Musk een tunnel willen maken die van Washington D.C. tot aan New York zal lopen. Dit zal dan een echte Hyperloop worden, een tunnel die in een bijna-vacuum zal opereren en die nog veel hogere snelheden kan garanderen, waardoor een tripje tussen bovenstaande steden minder dan dertig minuten zal duren.