Fortuna deelt Superboeren in slotfase flinke klap uit

Fortuna Sittard heeft z'n eerste thuiszege van dit seizoen te pakken. De Limburgers legden in de slotfase De Graafschap over de knie.

Hidde Jurjus, de doelman van De Graafschap, speelde in dit duel een dubbelrol. De keeper zag in de openingsfase hoe Lazaros Lamprou het Doetinchemse doel miste en even later raakte Lisandro Semedo het aluminium. De Graafschap kwam vervolgens beter in de wedstrijd en het creëerde een aardige kans via Fabian Serrarens, die over schoot.

Zeven minuten voor rust wist Fortuna tegen de verhouding in toch de leiding te nemen. Lamprou draaide naar binnen en hij schoot met rechts raak: 1-0. Op advies van de VAR kreeg de thuisploeg kort daarna een strafschop, maar Jurjus hield de Superboeren op de been door de inzet van Semedo te stoppen.

In de tweede helft kwam De Graafschap snel op gelijke hoogte. Youssef el Jebli kreeg de bal na een prima actie in het Limburgse doel. Ook daarna waren de beste kansen voor het elftal van trainer Henk de Jong: Serrarens raakte de paal en Daryl van Mieghem liet een enorme kans onbenut.

Door een fout van Jurjus ging Fortuna Sittard echter toch met drie punten aan de haal. De sluitpost dook bij een afstandsknal van Alessandro Ciranni over de bal heen, waardoor Lamprou uiteindelijk kon scoren. Even later werd het ook nog 3-1 door Branislav Ninaj. Fortuna stijgt daardoor naar de dertiende plek, terwijl De Graafschap zestiende is.