Dennis nieuwe wereldkampioen tijdrijden, zilver voor Dumoulin

Tom Dumoulin is er bij het WK wielrennen niet in geslaagd zijn wereldtitel bij het tijdrijden te prolongeren. Rohan Dennis was in Oostenrijkse Innsbruck duidelijk de betere. In een tijdrit van 52,5 kilometer was de Australiër maar liefst 1.21 sneller dan Dumoulin. De Nederlander wist wel het zilver te behalen door een halve seconde sneller te zijn dan de Belg Victor Campenaerts.

Bij het eerste tussenpunt wist Dumoulin nog in de buurt te blijven bij Dennis. De Nederlander van Sunweb had na 16,6 kilometer, negen seconden achterstand. Bij het tweede tussenpunt was duidelijk dat de wereldtitel naar de Australiër Dennis ging. Dumoulin had een achterstand van meer dan één minuut op de titelfavoriet. Voor het zilver werd het nog spannend.

Dumoulin had nog aan het tweede tussenpunt, 10 seconden voorsprong op Campenaerts. De Europees kampioen tijdrijden had zijn race goed ingedeeld en eindige sterk. Via de gps verschillen werd ook duidelijk dat de Belg steeds dichter bij de Nederlander kwam, maar aan de finishstreep had Dumoulin nog net genoeg over om het zilver te pakken voor Campenaerts.

Wilco Kelderman en Jos van Emden, de andere Nederlanders aan start, kwam nooit in aanmerking voor een top tien plaats. Kelderman, de vorige jaar nog zevende werd, moest genoegen nemen met een zestiende plaats op ruim vier minuten van Dennis. Jos van Emden eindigde op een negentiende plaats.