Uitslag Heracles Almelo - De Graafschap

Heracles Almelo blijft het vooralsnog erg goed doen in de Eredivisie. In eigen huis werd De Graafschap verdienstelijk met 4-0 aan de kant geschoven.

Met Kristoffer Peterson heeft de thuisploeg een aanvaller in topvorm en ook tegen de Superboeren wist de 23-jarige Zweed het doel te vinden. Dat was alweer zijn zevende treffer, waarmee hij momenteel de topscorer van Nederland is. Een eigen goal van Javier Vet had de stuntploeg van dit seizoen al op het juiste spoor gezet.

De middenvelder van De Graafschap veranderde in de 27e minuut een voorzet onbedoeld van richting en liet daarmee zijn doelman Hidde Jurjus kansloos. De huurling van PSV keepte juist een heel aardig duel door kleine kansjes van de Heraclieden onschadelijk te maken. Ook de bezoekers kregen mogelijkheden, maar het was de verrassende nummer vier van de Eredivisie dat op de openingsfase na het overwicht had.

Na rust werden de krachtverhoudingen wel vertaald in meer treffers. Bradley Kuwas liet na vijftig minuten spelen nog een kans onbenut en ook Peterson had het vizier even niet op scherp staan toen hij van net buiten de zestien aanlegde voor een schot. In de 58e minuut was het echter alsnog raak toen de topschutter van een meter of tien kon aanleggen na een slim balletje van Alexander Merkel, die even later een doelpunt van Dalmau door de VAR afgekeurd zag worden.

Vijf minuten voor het einde maakte Kuwas echter alsnog aan alle Doetinchemse hoop een einde door van afstand de derde goal in het doel van Jurjus te knallen en in de absolute slotfase maakte Vincent Vermeij er na een mooie actie van Mohammed Osman zelfs 4-0 van, waardoor het publiek nog eens extra werd verwend in het Polman Stadion.

Door de derde overwinning op rij stijgt Heracles voorlopig naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl tegenstander De Graafschap net boven de degradatiestreep bungelt, wetende dat alle drie de ploegen daaronder dit weekeinde nog in actie moeten komen.