Jonge Elmas (18) bezorgt Cocu broodnodige overwinning

Phillip Cocu heeft na drie nederlagen bij Fenerbahçe eindelijk weer eens een zege geboekt. Op bezoek bij Konyaspor werd het 0-1 dankzij Eljif Elmas.

De Turkse topclub kwakkelt onder leiding van de Nederlander in de Süper Lig en ook op bezoek bij Konyaspor ging het niet van harte. Na een half uur spelen liet de ploeg van Cocu nog niet één kans noteren en het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg: Deni Milosevic haalde hard uit, maar had pech dat zijn schot de lat trof.

Het bleek een wake-up call voor Fenerbahçe, wat in het vervolg iets beter voor de dag kwam. Mehmet Topal schoot net naast en debutant Yassine Benzia stuitte op doelman Serkan Kirintili. Aanvallen was het devies voor de Gele Kanaries, waar men echter wel waakzaam moest blijven voor de counter. Zo kwam Jens Jönsson op slag van rust in scoringspositie, maar de Deense middenvelder schoot te gehaast en zag de bal over het doel vliegen.

Na rust probeerde de ploeg van Cocu de druk op te voeren, maar de kansen kwamen aan de overzijde. Konyaspor had twintig minuten de overhand en stapelde kans op kans, zonder zichzelf te belonen met een doelpunt. Doelman Harun Tekin stond steeds op de juiste plaats en zag Yatabaré over schieten. Fener leek rijp voor weer een nederlaag, tot Eljif Elmas uit het niets tot scoren kwam.

De 18-jarige middenvelder kon een afvallende bal beheerst binnenwerken. Met zijn eerste goal in veertien wedstrijden bewees hij zijn trainer en zichzelf een goede dienst, want de fanatieke jacht op een gelijkmaker werd niet succesvol afgerond door Konyaspor. Yatabaré en Paolo Hurtado kwamen er dichtbij, maar keeper Tekin hield zijn doel schoon. Fenerbahçe stijgt dankzij de driepunter naar de nog altijd zwaar ondermaatse elfde plaats op de ranglijst.