Kerber met moeite verder tegen dubbelpartner Bertens

Tennisster Angelique Kerber heeft met de nodige moeite de derde ronde bereikt op de US Open. De als vierde geplaatste Duitse Wimbledon-winnares van dit jaar rekende af met de Zweedse Johanna Larsson, maar de dubbelspelpartner van Kiki Bertens bood flink wat partij. In de derde set kon Kerber het op haar eerste matchpoint afmaken na bijna 2,5 uur, wellicht drie kwartier langer dan nodig was geweest: 6-2, 5-7, 6-4.

De nummer vijf van de plaatsingslijst, Petra Kvitova, had het wat minder lastig. De Tsjechische stuurde Wang Yafan met 7-5, 6-3 terug naar China. Caroline Garcia (6) sleepte een bij tijd en wijlen pittig duel met olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico uit het vuur. De Française won met 6-2, 1-6, 6-4.

Ook Jelena Ostapenko (10) had het niet makkelijk in het hete New York. De Letse begon stroef tegen thuisspeelster Taylor Townsend, maar was haar met 4-6, 6-3, 6-4 dan toch de baas. De verliezend finaliste van vorig jaar, Madison Keys (14), had niet veel meer dan een uur nodig om haar Amerikaanse landgenote Bernarda Pera met 6-4, 6-1 te kloppen.

Voor Daria Kasatkina (11) viel het doek wel. De Russin werd opzij geschoven door de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich: 6-2, 7-6 (3). Naomi Osaka (20) klopte de Israëlische Julia Glushko met 6-2, 6-0 in slechts 51 minuten, de jonge Wit-Russische Aryna Sabalenka (26) maakte een einde aan de droom van de Russische veterane Vera Zvonareva: 6-3, 7-6 (7).

De Slowaakse Dominika Cibulkova (29) speelde een voor vrouwenbegrippen ware monsterpartij tegen de Taiwanese Hsieh Su-wei. Set één duurde al bijna anderhalf uur en bij elkaar stonden de dames bijna 3,5 uur op de baan alvorens de Slowaakse dan eindelijk de winst pakte, uitgerekend met een lovegame: 7-6 (3), 4-6, 6-4.