Ten Hag bevestigt gesprekken over nieuw contract Ziyech

Hakim Ziyech leek aan het begin van de zomer onhoudbaar voor Ajax, maar hij is nog altijd zeer prominent aanwezig in de Johan Cruijff Arena.

De Marokkaans international is in de eerste weken van het seizoen misschien wel de beste speler aan Amsterdamse zijde en dat moet beloond worden, vindt Erik ten Hag. De Telegraaf meldt dinsdagochtend dat hij zich heeft uitgesproken over de contractsituatie van Ziyech. Club en speler praten over het openbreken, opwaarderen en verlengen van zijn tot medio 2021 lopende contract. "We moeten de bijdrage die hij aan Ajax levert waarderen", aldus Ten Hag.

Het dagblad noemt dat - als het lukt - 'een van de meest opzienbarende acties van deze transferzomer'. De regisserende middenvelder stond lange tijd in de belangstelling van AS Roma, maar de Italiaanse markt is inmiddels gesloten. Dat geldt ook voor Engeland, maar in Spanje, Frankrijk en Duitsland hebben clubs net als in Nederland nog wel tot zaterdag de tijd om versterkingen te halen.

Ten Hag bevestigt dat de gesprekken over een nieuw contract begin september worden voortgezet. “We zijn al een tijdje in gesprek met elkaar. En als de transferwindow voorbij is en hij daadwerkelijk blijft, gaan we verder over zijn toekomst praten”, aldus de trainer, die beaamt dat er een flinke salarisverhoging voor Ziyech in het verschiet ligt. “Natuurlijk hebben we het daarover. De hiërarchie moet eruit blijken en wat mij betreft tekent hij bij, maar dat is niet aan mij”, vervolgt Ten Hag. “Ik ben de trainer en kan slechts adviseren. Ik zou als clubleiding proberen bij te tekenen en op te hogen."

Ziyech heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021. “Er is met Hakim afgesproken dat er deze transferperiode met hem wordt meegedacht. Gaat hij niet weg, dan is het logisch dat je kijkt hoe je met elkaar verder gaat. Hakim en Ajax zijn ontzettend gelukkig met elkaar. En zeker wat de coach betreft, mag dat nog wel even voortduren.”