FOK! Wat een weer: tijdelijke dip

Goeiedag!

Het is bijzonder droog momenteel. We naderen inmiddels het jaar 1976 als record-droog jaar. Komt daar de komende tijd verandering in? Moah, er beginnen wat scheurtjes te komen in het hogedruk-bastion van de afgelopen weken. Het is op langere termijn, maar dat zit er al een paar dagen in. Maar zover is het nog lang niet. Al gaan we de komende twee dagen wel meer bewolking zien.  Zit daar dan ook neerslag bij? Nou, ik denk een millimeter of 2 à 3 en dan alleen nog in het noordoosten.

Er komt namelijk een zwakke depressie afzakken van Scandinavië naar noordoost Duitsland. In die gebieden gaan wel een aantal buien vallen, maar ons land blijft toch voor het grootste gedeelte onder invloed van het Azorenhoog. De bewolking krijgen we er morgen en dinsdag wel van mee. Er passeren dan twee inactieve fronten. Met name dinsdag kan er op wat uitgebreidere schaal wat lichte regen of motregen vallen, maar het meest in de noordelijke en oostelijke helft van het land. In het westen en zuiden lijkt het zo goed als droog te blijven. Dat komt omdat die gebieden meer beïnvloed worden door die standvastige hogedruk dan door de relatief zwakke depressie.

Wel wordt het tijdelijk even frisser. Vandaag nog zo'n 18 tot 24 graden, maar morgen moeten we het doen met 17 tot 19 graden. Dat verschil gaan we voelen! . Maar daarna komt er een nieuwe blokkade van hogedruk opzetten, de wind draait van noordwest naar noordoost tot oost en dan kan warmere lucht ons opnieuw bereiken. Woensdag tot en met het weekend liggen de maxima weer tussen de 23 en 26 graden met veel zon.

Het blijft dus nog steeds heel droog. 

Fijne dag!

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Strakblauw (Foto: Stephan5)
Je zou haast zeggen: Spanje of Zuid-Frankrijk, maar het is de polder van Haarlem. Droog en kraakhelder. ( Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!