Cricketers winnen knap van Ierland in eerste Tri-Nation Series

Het Nederlands cricketteam heeft knap Ierland verslagen in de eerste wedstrijd van de Tri-Nation Series. In Rotterdam wist het team voor het eerst onder leiding van aanvoerder Pieter Seelaar met vier runs te winnen. 

De Tri-Nation Series is een nieuwe Twenty20-competitie tussen Nederland, Ierland en Schotland in Rotterdam, Deventer en Amstelveen. Deze drie landen zijn aan elkaar gewaagd. Het is de bedoeling dat deze competitie jaarlijks gespeeld gaat worden. 

Nederland kwam goed uit de startblokken, maar nadat Saqib Zulfiqar uit ging kwam de runs minder snel op het bord. Oranje noteerde uiteindelijk 144 runs na 19.5 overs. Met nog één bal te gaan was het team klaar. Seelaar (36 runs) en Bas de Leede (33) brachten de meeste runs binnen. 

Ierland leek kansloos met nog zes runs te gaan. Ze stonden op 98 runs en op acht gevallen wickets. Simi Singh was namens Ierland goed bezig en noteerde tot aan de laatste bal 56 runs. Als Singh de bal rechtstreeks het stadion uit sloeg, dan had Ierland gewonnen. Het bleef echter bij één run, waardoor Ierland vier runs te kort kwam voor de overwinning. 

Donderdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw in Rotterdam. 16 en 17 juni spelen Schotland en Ierland twee wedstrijden in Deventer tegen elkaar, waarna de Tri-Nations Series wordt afgesloten met Nederland tegen Schotland op 19 en 20 juni op de velden van VRA in Amstelveen.