Miedema mist kwalificatiewedstrijden met Oranje, Middag terug in selectie

De Nederlandse voetbalsters kunnen de komende twee wedstrijden in de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2019 niet beschikken over Vivianne Miedema. De topscorer van Oranje is niet fit genoeg en is daarom buiten de selectie gelaten. Miedema bleef in april al op de bank in de uitwedstrijd tegen Ierland. 

"In januari, maart en april had Vivianne steeds blessures en was ze niet volledig inzetbaar. Zo was de situatie ook bij haar club. We hebben gezamenlijk besloten dat Vivianne nu rust moet nemen en op vakantie moet gaan. In september kan ze er dan weer fit en fris bij zijn", aldus bondscoach Sarina Wiegman.

Tessel Middag maakt haar rentree in de selectie. De middenveldster van Manchester City keert terug van een kruisbandblessure. Middag zat april vorig jaar voor het laatst bij de selectie. 

Het Nederlands elftal speelt in de WK-kwalificatie op 8 juni de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland. Vier dagen later is in Heerenveen het thuisduel met Slowakije. Alle 24.000 tickets zijn inmiddels verkocht voor het duel in het Abe Lenstra-stadion . Het team van Wiegman sluit de kwalificatiereeks in september af met een uitwedstrijd tegen Noorwegen.

Oranje is momenteel koploper met dertien punten uit vijf wedstrijden. Ierland heeft tien punten en Noorwegen (dat een duel minder speelde) negen. Alleen de groepswinnaar mag de tickets boeken naar Frankrijk, waar het WK volgend jaar wordt gehouden. De vier beste nummers twee spelen in het najaar in een dubbele play-off om het laatste WK-ticket.