'Ajax heeft jawoord van Magallan'

Ajax heeft verdediger Lisandro Magallan bijna binnen. Alleen een akkoord met Boca Juniors staat nog in de weg van een transfer.

Dat meldt althans De Telegraaf. Het dagblad verwacht dat Ajax hem aan het einde van deze week of kort na het weekend presenteert als nieuwe aanwinst. De Argentijnse verdediger wordt al lange tijd in verband gebracht met de Amsterdammers en inmiddels zou hij zijn jawoord hebben gegeven aan Marc Overmars.

De 24-jarige stopper gaat naar verluidt een contract voor vijf seizoenen tekenen als ook de clubs overeenstemming kunnen vinden. De voorzitter van de Argentijnse club zei onlangs nog dat een bedrag van minimaal tien miljoen euro nodig is, maar De Telegraaf meldt dat het vermoedelijk uit gaat draaien op een som van ongeveer 8.5 miljoen euro.

Als Ajax hem weet te contracteren, troeft Overmars volgens het dagblad de nodige kapers op de kust af die hem ook wensen aan te trekken. Argentijnse media noemen hem een man van staal. De 24-jarige centrale verdediger speelde dit seizoen bijna alles voor Boca en kreeg ondanks zijn reputatie van meedogenloze verdediger slechts twee keer geel. Hij was jeugdinternational, maar hij kwam nog niet in actie voor het 'grote' Argentinië met Lionel Messi en Co.

Magallan moet komend seizoen een duo vormen met Matthijs de Ligt, wat ten koste zou gaan van Maximilian Wöber, die afgelopen seizoen werd aangetrokken. Ajax haalde deze week Zakaria Labyad van FC Utrecht over en kondigde afgelopen winter al aan dat Perr Schuurs en Hassane Bandé vanaf komend seizoen in de Johan Cruijff ArenA te bewonderen zijn.