Greipel wint vijfde rit in Duinkerke, Riesbeek derde

André Greipel heeft de vijfde rit in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. Op een heuvelachtig parcours was de Duitser van Lotto Soudal te sterk voor zijn medevluchters. De Belg Dimitri Claeys kwam als tweede over de streep, voor de Nederlander Oscar Riesbeek. Claeys is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij heeft twee seconden voorsprong op Riesbeek.

Vroeg in de etappe ontstond er een grote kopgroep van zeventien renners met daarbij Greipel. Vital Concept, de ploeg van leider Bryan Coquard, probeerde het gat niet te groot laten worden. Daarin slaagde de ploeg niet helemaal en de maximale voorsprong was boven de vijf minuten. De Franse ploeg kreeg het nog wel naar de twee minuten, maar dichter kwamen ze niet.

In de finale waren er verschillende aanvallen, maar de aanval van Greipel samen met Claeys en Riesbeek bleek de juiste te zijn. Het drietal had een mooie voorsprong te pakken op de rest van de kopgroep, waarna Greipel solo aankwam in Cassel. In het algemeen klassement gaat het met nog een vlakke etappe te gaan tussen de drie. Claeys heeft een voorsprong van twee seconden op Riesbeek. Greipel volgt op vier seconden van de Belg.