Mijlpaal Falcao tijdens zege AS Monaco

AS Monaco heeft zaterdagavond een nipte zege geboekt op FC Nantes. De Monegasken waren op eigen veld met 2-1 te sterk. Paris Saint-Germain verspeelde vrijdag twee punten op bezoek bij AS Saint-Étienne en dus kon AS Monaco bij een zege het gat met de koploper verkleinen tot veertien punten.

Halverwege de eerste helft werd ook Nantes gevaarlijk, nadat Monaco dat al een paar keer was geweest, en na 32 minuten spelen kwam het op voorsprong. Met een volley maakte Adrien Thomasson de 0-1. Nog voor rust boog Monaco de achterstand om in een voorsprong. Na een mooie aanval was Falcao het eindstation voor de gelijkmaker. Het was het vijftigste doelpunt van de Colombiaan in de Ligue 1.

Op slag van rust werd het ook 2-1. Rony Lopes werd de gevierde man. In de 52ste minuut kreeg Nantes een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Thomasson verscheen oog-in-oog met Daniel Subasic, maar de Kroatische doelman bracht redding. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus bleef het bij 2-1.

Volgende week zondag gaat AS Monaco op bezoek bij PSG en bij een zege van de Parijzenaren kronen zij zich tot landskampioen van Frankrijk.