Hivert wint derde etappe in Parijs-Nice, Sánchez nieuwe leider

De derde etappe van Parijs-Nice is gewonnen door de Fransman Jonathan Hivert. De renner van Direct Energie was na 210 kilometer op een heuvelachtigparcours te snel voor zijn twee medevluchters Luis Leon Sanchez en Rémy Di Gregorio. Klassementsleider Arnaud Démare sprintte op 38 seconden naar de vierde plaats en is daarmee zijn leiderstrui kwijt aan Sanchez.

De laatste honderd kilometer van de derde rit van Parijs-Nice moesten de renners drie klimmen van derde categorie beklimmen. Op de tweede klim van de drie - de Côte des Broulards - liet de Fransman Fabien Grellier (Direct Energie) medevluchters Przemyslaw Kasperkiewicz (Delko Marseille) en Jay Thomson (Dimension Data) definitief achter. Met zijn drieën hadden ze in het begin van de etappe een voorsprong van meer dan zeven minuten gekregen van het peloton. Grellier werd met 35 kilometer te gaan als laatste vroege vluchter gegrepen.

Op de laatste beklimming van de dag - de Côte de Charbonnières - voerde Quick-Step Floors het tempo zo hoog op dat er verschillende groepjes ontstonden. In het laatste deel van de beklimming probeerde Julian Alaphilippe om weg te komen, maar de Fransman kreeg de Belg Tim Wellens met zich. Op de top maakte Ion Izagirre en Lilian Calmejane en Jakob Fuglsang ook nog de sprong naar voren. Door de slechte samenwerking bleven ze niet vooruit en werden al snel weer ingelopen door een uitgedund peloton van twintig renners. 

Doordat er ook geen goede samenwerking was in het uitgedunde peloton gingen Sánchez en de Fransen Hivert en Di Grégorio in de aanval. Het drietal had al snel een voorsprong van halve minuut op het peloton.

Terwijl de drie koplopers verder wisten uit te lopen, vond er in de achtergrond een hergroepering plaats. Een eerste peloton met onder meer leider Arnaud Démare viel de achtervolgende groep op de nek. Sanchez, Di Grégorio en Hivert bleven echter buiten schot. In de sprint was Hivert duidelijk de snelste voor Sanchez en Di Grégorio.