Uitslag Feyenoord - Heracles Almelo

Feyenoord heeft zich zondagmiddag moeizaam hersteld van de 3-1 nederlaag van vorige weekend tegen Vitesse. Heracles Almelo werd nipt verslagen.

Bij Feyenoord was er een eerste basisplaats voor Robin van Persie sinds hij in januari terugkeerde bij de club. De 34-jarige aanvaller speelde als nummer 10 achter Nicolai Jörgensen, maar kwam in de eerste helft nauwelijks in het spel voor. Een eerste poging van Feyenoord was er van Tonny Vilhena, maar zijn schot werd gekeerd door Bram Castro.

De thuisploeg had het meeste balbezit, maar de grootste kansen waren er voor de bezoekers uit Almelo. Tim Breukers schoot voorlangs en Brandley Kuwas kreeg de uitgelezen mogelijkheid op een treffer, echter vanuit buitenspel stuitte hij op Brad Jones. Vincent Vermeij kreeg ook een vrije schietkans, maar mikte over.

In het tweede bedrijf was de ploeg van John Stegeman dichtbij de 0-1, maar een schot van afstand van Kristoffer Peterson stuitte via de onderkant van de lat weer het veld in. In de 59ste minuut werd de ban gebroken in De Kuip. Van Persie kreeg de bal aangespeeld van Vilhena en met een geplaatst schot passeerde hij Castro in de linkerbenedenhoek: 1-0. Heracles was in de slotfase van de wedstrijd via Paul Gladon nog dichtbij de gelijkmaker, maar de inzet van de spits ging naast.

Feyenoord

1 - 0

Heracles Almelo

 59' v.Persie    
 
 Gele kaart: Diks, Nieuwkoop, (Feyenoord), Baas, (Heracles Almelo)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 47.500
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Jones
Nieuwkoop
v.Beek
v.d.Heijden
Diks
El Ahmadi (Amrabat/ 85)
v.Persie (Toornstra/73)
Vilhena
Berghuis
Jörgensen
Boëtius (Botteghin/ 90 1)
  Castro
Breukers
Wuytens (Droste/68)
Pröpper
Baas
v.Ooijen (Osman/68)
Jakubiak (Gladon/ 83)
Monteiro
Kuwas
Vermeij
Peterson