Onderzoek naar mogelijk racistische uitspraken van tennisser Harrison

De ATP is een onderzoek gestart naar mogelijke racistische uitspraken van Ryan Harrison aan het adres van zijn landgenoot Donald Young. De Amerikanen waren elkaars tegenstander in de eerste ronde van het ATP-toernooi van New York. Harrison won de partij in twee sets met 6-3 en 7-6.

In de eerste set kregen Harrison en Young al ruzie met elkaar en de scheidsrechter moest er aan te pas komen om beiden uit elkaar te halen. Na afloop van de wedstrijd ging de ruzie verder via sociale media.

Op Twitter schreef Young: “Ik ben gechoqueerd en teleurgesteld in jou Ryan Harrison. Om je midden in de wedstrijd te horen vertellen hoe je echt over mij als zwarte tennisspeler denkt. Ik dacht dat dit een gentleman's sport was.”Vervolgens reageerde Harrison: “De aantijgingen door Donald Young na afloop van onze wedstrijd zijn absoluut niet waar. Ik ben ontzettend teleurgesteld dat iemand dit soort dingen zegt na een verloren tenniswedstrijd. Alle video- of audiomateriaal zal me 100% vrijpleiten en ik moedig iedereen aan dat materiaal te vinden.”De ATP heeft nu een onderzoek ingesteld om na te gaan wie van de twee de waarheid spreekt. Tot het onderzoek is afgerond zal de ATP geen commentaar geven op de zaak.

Update vrijdag 16 februari
De ATP heeft de Amerikaan Ryan Harrison vrijgesproken van racisme. Na uitgebreid onderzoek heeft de ATP geen bewijs gevonden van racistische uitspraken door Harrison richting Young.