Goud voor judoka Korrel op Grand Slam Parijs

Judoka Michael Korrel heeft bij de Grand Slam in Parijs een gouden medaille gewonnen in de klasse tot honderd kilogram. Zijn Zuid-Koreaanse tegenstander Cho Gu-ham moest de finale laten schieten wegens een blessure en hij kreeg zo het goud in de schoot geworpen. Korrel plaatste zich voor de eindstrijd door een zege op de Kroaat Zlatko Kumric.

Guusje Steenhuis haalde de finale in de klasse tot 78 kilogram. Ze verloor daarin na de golden score van de Française Audrey Fratcheumo. In dezelfde klasse was er brons voor Karen Stevenson. Ook zij moest buigen voor een Franse tegenstandster. Madeleine Malonga was op ippon te sterk.

In de klasse tot zeventig kilogram moest Kim Polling ook genoegen nemen met de derde plek. Ze kwam voor goud naar Parijs maar was in de halve eindstrijd niet opgewassen tegen de Japanse wereldkampioene Chizuru Arai. In de strijd om het brons wist ze wel met ippon te winnen van de Marokkaanse Assmaa Niang.

Frank de Wit, de nummer één van de wereld in de klasse tot 81 kg, is titelverdediger. Hij werd in de kwartfinales door Antoine Valois-Fortier verrast, die hem na verlenging klopte (waza-ari). In zijn geslaagde jacht op het brons won De Wit twee keer op ippon.

Roy Meyer (+100 kg) werd vijfde. Lukasz Krpalek klopte hem in de strijd om het brons. Noël van 't End figureerde; hij verloor direct zijn eerste partij.