'Superbloedmaan zal zware aardbeving veroorzaken'

Daar is hij weer! Onze alom bekende aardbevingsexpert Frank Hoogerbeets! Gisteren schreven we op FOK! al over de komst van de 'Superbloedmaan' en de Nederlandse aardbevingsvoorspeller Frank Hoogerbeets weet het zeker. Deze superbloedmaan zal, mede doordat de maan, aarde en zon allemaal op één lijn staan, een krachtige maar vooral dodelijke aardbeving triggeren. Een aardbeving van kracht 7 zal onze planeet tussen 30 januari en 2 februari treffen. 

Volgens Hoogerbeets is vooral de stand van de planeten belangrijk. Zij zullen 'versterkend' werken bij het genereren van deze aardbeving. Een theorie die overigens nooit bewezen is maar waar wel vaker naar verwezen wordt. Hoogerbeets durft tevens niet uit te spreken waar deze aardbevingen eventueel zou plaatsvinden. De superbloedmaan is aanstaande woensdag, maar volgens Hoogerbeets kan door de naderende (of aflopende) uitlijning der planeten een grote aardbeving ook een dag eerder of later plaatsvinden. Heer Hoogerbeets is trouwens geen onbekende voor ons. Vorig jaar sprak hij van een zware aardbeving die de Atlantische oceaan zou treffen, maar die bleef uit, net als eerdere voorspellingen in 2015. 

Nu komen aardbevingen van kracht 7 of hoger gemiddeld zo'n achttien keer per jaar voor. In januari staat de teller al op 3 dus we lopen al voor op schema. Of zijn deze drie bevingen wellicht al een gevolg van de naderende bloedmaan? Als dat zo is staat de teller half februari misschien al op zes. We kunnen niets anders doen dan afwachten en kijken of moeder aarde deze dagen, al dan niet onder invloed van de planeten, opnieuw gaat beven. Vermoedelijk zal meester Frank ooit wel een keer gelijk gaan krijgen...