Sparta haalt volgende versterking bij stadsgenoot

Miguel Nelom maakt het seizoen af bij Sparta Rotterdam. De linksback komt op huurbasis over van Feyenoord.

Nelom was de langst dienende speler in de selectie van Feyenoord en hij heeft zijn laatste wedstrijd voor de club gespeeld. Het contract van de linkspoot loopt komende zomer af. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in het seizoen 2011/12 zijn debuut in het eerste elftal.

In totaal kwam Nelom tot 159 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij drie keer trefzeker was en elf assists gaf. Ook kwam hij tot twee interlands. Sparta wordt de derde Rotterdamse club waar hij gaat spelen, omdat hij eerder al op huurbasis uitkwam voor Excelsior.

"Wij bedanken Miquel voor zijn grote inzet voor Feyenoord, in de zeven seizoenen bij het eerste elftal en gedurende de jaren er voor in de jeugdopleiding", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de officiële clubwebsite van Feyenoord. "Hij heeft zich altijd een op en top professional getoond en ook daarom verlenen wij onze medewerking aan deze overstap. Wij wensen Miquel alle succes met zijn verdere carrière."

Nelom is de vierde aanwinst van Sparta deze maand. Eerder al versterken Dabney dos Santos, Fred Friday en Soufyan Ahannach de hekkensluiter van de Eredivisie. De keuze voor Sparta is een bewuste, stelt Nelom, die naar verluidt ook in de belangstelling stond Alavés, KV Kortrijk, Sheffeild Wednesday en SPAL.

"Ik had wel andere opties, maar uiteindelijk vond ik dit het beste. Ik krijg de kans om hier minuten te maken en die zal ik aanpakken. Ik ben bekend met Sparta en er zit potentie in deze club. Sparta verdient het om in de Eredivisie te blijven en daar hoop ik mijn steentje aan bij te dragen."