'Ajax en De Jong bereiken akkoord'

Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met Frenkie de Jong over een contractverlenging tot de zomer van 2020, meldt De Telegraaf.

De contractverlenging van de twintigjarige middenvelder was een prioriteit in Amsterdam. Ajax deed De Jong en zijn zaakwaarnemer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al een aanbod, maar dat werd afgewezen.

Het managment van de speler kwam met een tegenvoorstel en na lange en pittige onderhandelingen werd er een akkoord bereikt. Als de raad van comissarissen het licht op groen zet en alle afspraken door de jurist van Ajax goed op papier zijn gezet, kan er getekend worden.

Het salaris van De Jong loopt stapsgewijs op tot het maximum van Ajax en daarmee volgt de beloning voor de ontwikkeling van de speler. De Jong staat sinds augustus 2015 onder contract bij Ajax en werd aanvankelijk eerst nog een half jaar uitgeleend aan WIllem II. Tijdens de tweede seizoenshelft van het seizoen 2015/16 maakte De Jong zijn minuten voor Jong Ajax en sinds vorig seizoen maakt hij deel uit van de eerste selectie.