Brands: "Ik zou De Ligt meteen verkopen als Barcelona zich meldt"

Als Marcel Brands in de schoenen van Marc Overmars zou staan, zou hij Matthijs de Ligt bij een miljoenenbod onmiddellijk verkopen aan Barcelona.

Barcelona wil zich graag defensief versterken en ziet in de verdediger van Ajax de ideale aanwinst, zo luiden geruchten. Men zou hem voor 40 tot 45 miljoen euro naar Camp Nou willen halen. Achter Gerard Piqué zou hij klaargestoomd worden voor het grote werk.

Brands denkt dat het lastig wordt als zulke bedragen op tafel komen: "Dan wordt het lastig, ja. Ik zou hem meteen verkopen als ik Ajax was", vertelt de technisch manager van PSV met een knipoog bij Rondo van Ziggo Sport.

Wim Kieft stelt echter dat het te vroeg is voor de 18-jarige verdediger voor een dergelijke stap. "Clubs van het formaat Barcelona gaan niet een speler halen die nog jaren moet spelen om het vereiste niveau te krijgen. Deze jongen moet nog een paar jaar voetballen."

"Davinson Sánchez stapte zo over, maar die is wat ouder. De Ligt maakt hier nog steeds de fouten die hij mag maken op die leeftijd, maar ik zou het als ik zo'n grote club was nooit doen."