Devils kloppen Blackhawks in spectaculair duel

De ijshockeyers van de New Jersey Devils hebben een fraaie zege geboekt. Op bezoek bij de Chicago Blackhawks won de ploeg na een zeer doelpuntrijke wedstrijd.

Artem Anisinov opende de score namens de Blackhawks al binnen de minuut, door een schot van NHL-rookie Jan Rutta binnen te tikken. Lang stond de voorsprong niet, want Miles Wood trok de stand drie minuten later in de powerplay weer gelijk: 1-1. 

In een tijdsbestek van ruim drie minuten deelden de Blackhawks nog voor het einde van de eerste periode een harde klap uit: rookie Alex DeBrincat, Rutto en Tanner Kero kwamen allemaal tot scoren en brachten de stand op 4-1, hoewel Wood op fraaie wijze nog de 4-2 binnen kon schieten.

In de tweede periode namen de Devils de macht over. Andy Greene en rookie Nico Hischier zorgden voor 4-4, Taylor Hall zette de Devils op voorsprong en Brian Gibbons tekende zelfs voor de 4-6. Patrick Kane werkte nog een puck binnen in de laatste seconden van de tweede periode, waarmee de Blackhawks in de powerplay op 5-6 kwamen.

De thuisploeg leek zo terug in de wedstrijd te komen, maar vroeg in de derde periode maakte Wood vanuit de powerplay de 5-7, waarmee de eindstand bereikt was.

Uitslagen NHL zondag
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 5-7
Washington Capitals - Edmonton Oilers 2-1 SO
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 1-2
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 1-2

Blackhawks - Devils (Bron: YouTube)