Gene: vrouw moet kiezen tussen kind of baan

Gene Simmons vindt dat vrouwen moeten kiezen tussen kinderen of een succesvolle carrière. Je kan het niet allebei hebben, zegt de 68-jarige KISS-rocker tegen New York Post.

Gene heeft een boek geschreven over zijn weg naar succes. In On Power: My Journey Through the Corridors of Power and How You Can Get More Power geeft Simmons tips over het verkrijgen van succes en macht. De gitarist en zanger van KISS blijkt er ook een aantal controversiële gedachten over vrouwen op na te houden.

Zo is Gene van mening dat vrouwen het snelst machtig worden als ze hun seksualiteit inzetten. "Vrouwen hebben een keus. Ze kunnen een jutezak aantrekken, maar zodra ze zichzelf mooi maken met lippenstift, de boel omhoog tillen en het onze kant op laten wijzen dan krijgen ze een reactie. Mannen zijn eikels. We kopen villa's en huizen voor ze. Allemaal vanwege seks."

Biologische drang

Ook vindt Simmons dat vrouwen een kinderwens en een carrière niet kunnen combineren. "Zet je over je biologische drang heen. Het is iets natuurlijks om kinderen te willen, maar sorry, je kan het niet allebei hebben. Je moet je toewijden aan je carrière of je gezin."

Verder denkt Gene dat iedereen stiekem verlangt naar macht en geld. "Ik heb sukkels ontmoet in mijn leven die zeiden: 'ik heb alleen genoeg nodig om rond te komen'. Zij liegen tegen zichzelf." De rocker voelt zich dan ook totaal niet schuldig dat hij stinkend rijk is: "Als de rijken er niet zouden zijn, dan zouden er ook geen banen zijn voor mensen. Er zou geen filantropie bestaan. Er zou niets zijn. Een arm persoon heeft mij nooit een baan gegeven."

Gene: vrouw moet kiezen tussen kind en baan
Gene: vrouw moet kiezen tussen kind en baan (Foto: BuzzE)