Advocaat bevestigt vertrek bij Oranje

Dick Advocaat stopt na de komende twee duels als bondscoach van Oranje. Het werd al verwacht, maar woensdag werd het door de trainer bevestigd. Dat deed hij overigens tegenover Schotse media, maar opvallend genoeg niet tegenover Nederlandse media.

Het Nederlands elftal vloog woensdag naar Schotland, waar het donderdag een oefenwedstrijd afwerkt tegen de nationale ploeg van het land. Bij aankomst werd Advocaat ondervraagd door de Schotste media. De NOS ving geluiden op over een definitief vertrek van de bondscoach.

"Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik bij het Nederlands elftal", vertelde Advocaat bij aankomst op het vliegveld tegenover de Schotse media. Na de oefenwedstrijden met Schotland en Roemenië zal de oefenmeester dus afstand nemen van het Nederlands elftal. Tegenover de NOS wilde hij zijn vertrek nog niet bevestigen.

Wel vertelde de trainer dat hij verder nog geen aanbiedingen heeft gekregen van andere clubs of landen. "Nee. Ik heb het toch nog niet gezegd? Dan kunnen de clubs daar ook nog niet op reageren. Laten we eerst deze twee wedstrijden maar bekijken en dan zien we wel wat er op mijn pad komt", aldus Advocaat tegenover de NOS.