Ridley Scott-film met Spacey gewoon in Nederlandse bios

De nieuwe film met acteur Kevin Spacey, All the Money in the World, gaat begin januari gewoon draaien in de Nederlandse bioscopen. Dat heeft distributeur The Searchers desgevraagd laten weten. Vakblad Variety meldde dinsdagochtend dat producent Sony overweegt de release van de film van regisseur Ridley Scott voor onbepaalde tijd uit te stellen vanwege alle verhalen over seksueel wangedrag van de acteur.

Eerder meldde Sony wel al dat de Oscarcampagne die gepland stond om Spacey een derde beeldje te bezorgen, is geschrapt. De acteur speelt oliebaron Jean Paul Getty van wie in 1973 de kleinzoon werd gekidnapt. Getty weigerde het losgeld te betalen; pas toen de ontvoerders het oor van zijn kleinzoon opstuurden, ging hij overstag. De tiener kwam vrij, maar raakte later aan de drugs. Hij stierf in 2011 aan een overdosis.

Spacey kwam een week geleden onder vuur te liggen toen een acteur stelde in 1986 door hem aangerand te zijn. Zender Netflix heeft zijn handen van Spacey afgetrokken. Als het zesde en laatste seizoen van de hitserie House of Cards nog wordt afgemaakt, zal dat zonder zijn personage zijn. Ook hebben zijn agent en manager zich van Spacey gedistantieerd. Inmiddels hebben zich meerdere acteurs gemeld die zeggen seksueel lastiggevallen te zijn door de tweevoudig Oscarwinnaar.

De vertoning van All the Money in the World op het American Film Institute, als eerbetoon aan regisseur Ridley Scott, is geschrapt. Er stond voor Nederlandse journalisten later deze week een persvoorstelling gepland, maar deze is ook geschrapt.

Spacey-film begin januari in Nederlandse bios
Spacey-film begin januari in Nederlandse bios (Foto: BuzzE)