Bezoek Wilders aan Molenbeek afgeblazen

Het bezoek dat PVV-leider Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vrijdag aan Molenbeek zouden brengen gaat niet door. "Klopt, als wij de wet niet willen overtreden, kunnen we onze plannen niet uitvoeren", laat Dewinters woordvoerder weten.

Zowel de burgemeester van Molenbeek als die van Brussel heeft de 'islamsafari' verboden uit vrees voor verstoring van de openbare orde. De twee politici zouden ook naar de Grote Moskee in Brussel gaan, maar de burgemeester zegt geen "racistische haatboodschap" te tolereren.

"Anno 2017 wordt het islamkritische volksvertegenwoordigers verboden om hun werk te doen", aldus de woordvoerder van Dewinter. Eerder op de dag zei hij nog dat het bezoek ondanks het verbod door zou gaan.

Persconferentie

Wilders en Dewinter geven wel een persconferentie in het federaal parlement. Ze overleggen nog over wat ze eventueel verder kunnen doen in Brussel, aldus de zegsman.

"Brussel en Molenbeek zijn 'shariazones' geworden waar de islam de plak zwaait en burgemeesters als dhimmi collaboreren", twitterde Dewinter. Wilders had het over een "Acte van Capitulatie". "Parlementariërs verboden. Islam en terreur toegestaan. Molenbeek Islamstaat", aldus de PVV-leider.

Bezoek Wilders aan Molenbeek afgeblazen
Bezoek Wilders aan Molenbeek afgeblazen (Foto: ANP)