Stunt Varenhorst/Van Garderen tegen Brazilianen op WK beachvolleybal

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op het wereldkampioenschap beachvolleybal in Wenen voor een daverende stunt gezorgd. De Nederlanders schakelden voor een plek bij de laatste zestien het Braziliaanse duo Álvaro Filho en Saymon Barbosa uit.

De Brazilianen zijn de nummers twee op de wereldranglijst en als eerste geplaatst op dit WK. Varenhorst, die in 2015 met Reinder Nummerdor zilver veroverde op het WK in Nederland, speelt pas sinds dit jaar samen met Van Garderen. Het koppel staat momenteel op de 82 plaats op de wereldranglijst.

In Wenen bleek van dat positieverschil weinig te merken. Het Nederlandse koppel dwong bij de Brazilianen veel fouten af, waardoor er met 21-17, en 21-18 werd gewonnen. In de volgende ronde wacht het Cubaanse duo Sergio González/Nivaldo Díaz Gómez. 

Vanavond komen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen nog in actie tegen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Bij de dames werden Flier/Van Iersel en Mepellink/Van Gestel woensdag in de tweede ronde uitgeschakeld.