Sneijder wil bij Galatasaray blijven

Wesley Sneijder wordt, met nog één jaar contract, voortdurend in verband gebracht met een vertrek bij Galatasaray. Maar hij wil naar eigen zeggen helemaal niet weg.

"Ik wil bij Galatasaray blijven. Aan het einde van het seizoen wordt er een WK gespeeld en ik wil met het Nederlands elftal voor die beker strijden", zegt de record-international van Nederland tegen Sporx. Sneijder zat vrijdag om de tafel met voozitter Dursun Özbek om het over een eventuele contractontbinding te hebben, maar zou toen hebben geopteerd voor een verlenging tegenover een lager salaris.

Gala zou volgens de krant hele andere plannen hebben: de middenvelder komt niet in de plannen van trainer Igor Tudor voor, dus de club wil dat hij afziet van een jaarsalaris, een soort schadevergoeding betaalt van ruim twee miljoen euro en zijn contract laat onbinden. Sneijder en zaakwaarnemer Guido Albers peinzen daar niet over.

Volgens Turkse media worden de gesprekken tussen Sneijder en Galatasaray vrijdag voortgezet. De oud-Ajacied wordt ook gelinkt aan een avontuur bij Los Angeles Galaxy, Montreal Impact, Bologna, Ajax, Zenit Sint-Petersburg, Medipol Basaksehir, Sevilla en Valencia. De Oranje-speler zou zijn zinnen hebben gezet op een Amerikaans avontuur, met daarvoor nog een jaartje Sampdoria.