Verbeterde Renaultmotor levert 0,2 tel per ronde op

Renault heeft bekendgemaakt dat het de Formule 1-motor voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verbeterd heeft. Het Franse merk heeft bij monde van Sport-directeur Cyril Abiteboul laten weten dat de krachtbron per ronde 0,2 seconden sneller is.

Dit is goed nieuws voor onder meer Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo. De Nederlander en Australiër zeiden een lastig weekend voor de boeg te hebben in de straten van Baku, maar na de twee eerste vrije trainingen prijkte de naam van Verstappen bovenaan, terwijl Ricciardo hier vlak achter zat.

Volgens Abiteboul zijn er wat onderdelen aan de huidige motor verbeterd. Twee weken geleden in Montreal zei de Fransman nog dat er geen grote verbeteringen voor dit jaar meer in het vat zaten. "Er waren wat speculaties, er ontstonden verwachtingen, dat we dit jaar hetzelfde konden doen met de motor als vorig jaar: met een grote update komen die een flink verschil maakt. Het leek erop dat mensen dachten we nu hetzelfde zouden doen. Dat is niet het geval."

"Maar dat wil niet zeggen dat we de motor niet verbeteren. Daar werken we volop aan en voor dit weekend hebben we een verbetering doorgevoerd die 0,2 seconde per rondje scheelt. Dat zal geen voorpaginanieuws zijn, maar ik wilde die situatie verduidelijken."