Hotelbarklant steelt teen uit cocktail, hotel is woedend

Een Canadese hotelbar is een belangrijk ingrediënt kwijt: een gemummificeerde, menselijke teen. De bar in het Downtown Hotel in Yukon gebruikt die teen namelijk in de Sourtoe cocktail, de meest bekende cocktail die men er serveert.

In de cocktail, waar de nodige whiskey in is verwerkt, drijft standaard een teen. De regel is dat de drinker van de cocktail de teen met zijn of haar lippen aan moet raken. Gekke jongens, die Canadezen.

Terry Lee, de 'Tenenbaas' van het hotel, was bepaald niet blij toen hij hoorde dat het stukje mens weg was, vooral omdat mensentenen schijnbaar moeilijk te verkrijgen zijn.

Volgens Geri Coulbourne, de hotelmanager, was de huidige teen gedoneerd door een man bij wie de teen afgezet moest worden. Deze werd een half jaar in zout bewaard, alvorens de teen aan de slag kon om de cocktails helemaal af te maken.

"Dit was onze nieuwe teen en het was echt een hele goede!", klaagt Coulbourne. "We gebruikten hem pas enkele dagen", aldus de manager, die wel aangaf dat ze nog een paar reservetenen hadden liggen.

Het is niet de eerste keer dat een teen verdwijnt in het hotel. In 2013 dronk een klant het hele glas leeg, inclusief teen, wat hem een boete van 375 dollar opleverde. Inmiddels staat op diefstal van de teen een boete van 1500 dollar.

De hotelbazen hebben wel een idee wie de teen gestolen heeft. De man uit Quebec zou opgeschept hebben over het mogelijk stelen ervan, waarna hij de barman ervan overtuigde hem de cocktail in te schenken, resulterend in de zaak van de gestolen teen.

Het hotel is van plan de man te laten betalen en hem zelfs aan te klagen, tenzij de teen veilig teruggebracht wordt.