Flat earther valt NASA-werknemer lastig

Een complotdenker die gelooft dat de aarde eigenlijk plat is en dat alle overheden, wetenschappers en ruimtevaartorganisaties wereldwijd samenspannen om de bevolking te laten denken dat onze planeet rond is, deed vorige week in een Starbucks vervelend tegen een NASA-medewerker.

De jongeman, Nathan Thompson geheten, is oprichter van de officiële Flat Earth-discussiepagina op Facebook en filmde het voorval. Hij leek aanvankelijk heel blij dat hij een NASA-meneer tegenkwam en toont trots de stickers die hij kreeg.

Vervolgens wacht hij zijn slachtoffer op bij het einde van de wachtrij en stelt hij denigrerend 'lastige vragen' over waarom astronauten soms bijna stikken door water in hun helm. Als de NASA-medewerker niet meer met hem wil praten schuift de flat earther hem anti-Amerikaanse sentimenten in de schoenen. Daarop wordt de Amerikaan, wiens hart vanzelfsprekend rood-wit-blauw pompt op de beat van het volkslied, erg boos.

Uiteindelijk wordt Thompson de Starbucks uitgezet. Op de video lijkt hij elke vijf seconden van emotie te veranderen, van blij naar bijzonder ongelukkig en van opgelaten naar boos: