Mollema, Dumoulin en Kruijswijk kijken uit naar bergrit in Giro

De Nederlandse klassementsrenners kijken uit naar de bergetappe met aankomst op Blockhaus. De etappe is 152 kilometer lang, maar in de laatste 25 kilometer moet er flink geklommen worden.

"Ik verwacht dat iedereen zijn kaarten nu wel op tafel gaat leggen. Die laatste klim is zó stijl, zó lastig, daar kun je grote verschillen verwachten", geeft Bauke Mollema aan. De Nederlander van Trek Segafredo heeft een achterstand van tien seconden in het algemeen klassement op leider Bob Jungels.

Tom Dumoulin verwacht vandaag ook dat de klassementsrenners zich gaan roeren. ''We gaan op de steile kant omhoog, hier gaat wel iets gebeuren. En als ik me zelf goed voel, ga je mij zeker vooraan zien.'', aldus Dumoulin. De renner van Sunweb heeft net zoals Mollema een achterstand van tien seconden op Jungels.

Ook Steven Kruijswijk verwacht dat op de Blockhaus iets gaat gebeuren. "Dit gaat anders worden dan de beklimming van de Etna. We gaan meer actie krijgen denk ik. Iedereen zal elkaar willen testen", aldus de kopman van Lotto-Jumbo.

De Nederlander gaat zich steeds beter voelen en zaterdag kwam Kruijswijk bij de eerste tien binnen. "Ik voel me goed en zit op het juiste moment van voren. Nu kijken wat dat betekent voor zo'n lange klim. Hopelijk kan ik de rest laten afzien."