Ricciardo na uitvalbeurt: "Volgende keer beter"

Formule 1-coureur Daniel Ricciardo kende een seizoensstart om snel te vergeten. De Australiër crashte in de kwalificatie, viel vlak voor de start stil en moest - twee ronden na de start - vanuit de pitstraat beginnen en viel uiteindelijk uit nadat zijn Red Bull de geest gaf.

"Het nummer 13 van de auto (RB13, red.) brengt mij nog geen geluk nee", treurde Ricciardo na afloop. "We moeten zorgen dat we dat snel omdraaien. Zaterdag was het puur mijn eigen fout en dat wilde ik vandaag goedmaken, vooral voor de fans. Helaas werkte de auto dit keer niet mee." 

Het was aan zijn team te danken dat hij überhaupt van start kon gaan, nadat hij twintig minuten voor de start op weg naar de grid stil viel. "Ze hebben keihard gewerkt om de auto toch nog klaar te krijgen voor de race. Die was al onderweg, maar het was belangrijk dat ik toch de baan nog op ging om de nieuwe auto beter te leren kennen. We liggen nog achter op Mercedes en Ferrari en elke ronde die we kunnen rijden moeten we gebruiken om dat goed te maken."

Over twee weken strijkt het circus neer in Shanghai voor de Grand Prix van China en Ricciardo verwacht dat het daar beter gaat. "Dit weekeinde moet ik gewoon zo snel mogelijk vergeten en dan ga ik me richten op de volgende race. In China kan het in elk geval niet veel slechter gaan...volgende keer beter dus." 

Het was niet het weekeinde van Ricciardo...(Pro Shots/Action Images)
Het was niet het weekeinde van Ricciardo...(Pro Shots/Action Images)