Hamilton wanhoopt in duel met Verstappen

Een mooi moment tijdens de Grand Prix van Australië. Lewis Hamilton ging als leider de pit in voor nieuwe banden en kwam achter Max Verstappen de baan weer op. 

Dat was niet handig voor de Britse Mercedescoureur, want Verstappen was weliswaar wat langzamer, hij kwam er niet voorbij. "Dit is doorslaggevend voor de race Lewis, je moet Verstappen voorbij", hoorde hij via de boordradio. "Ik weet echt niet hoe je denkt dat ik dat moet gaan doen", antwoordde hij met enige wanhoop in zijn toon.

Niet veel later zat Hamilton nog altijd achter de immer moeilijk te passeren Nederlander en dat was te merken: "Ik kom echt niet langs die gast", liet Hamilton weten. Hij verloor kostbare tijd op leider Sebastian Vettel, te kostbaar, zo bleek uiteindelijk. Vettel kwam na diens stop de baan weer op en zat pal voor de neus van Verstappen...en Hamilton. Terwijl de Brit tegen de kont van de Red Bull aan bleef kijken ging Vettel er vandoor, waar hij de basis legde voor zijn zege. 

Hamilton moest genoegen nemen met plek twee, Verstappen moest ten tijde van dit duel nog wel zijn stop maken en eindigde als vijfde.