Regering VS weer in beroep om inreisverbod

De Amerikaanse regering heeft vrijdag beroep aangetekend tegen de beslissing van een federale rechtbank om het tweede inreisverbod op te schorten. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft het beroep ingediend bij de rechtbank in Virginia.

Rechter Theodore Chuang bepaalde donderdag dat delen van het inreisverbod opgeschort worden. Chuang bepaalde dat het wel mogelijk is om vier maanden lang vluchtelingen uit de Verenigde Staten te weren. Het inreisverbod voor mensen uit zes islamitische landen werd daarentegen tegengehouden.

Een rechter in Hawaii veegde eerder het reisverbod al volledig van tafel. Tegen dat besluit gaat de regering in een later stadium vermoedelijk ook in beroep. Die zaak komt dan terecht bij de rechtbank in San Francisco die het eerste inreisverbod al eens afwees.

Het is de tweede keer dat een inreisverbod, opgesteld door de regering-Trump, naar de prullenbak wordt verwezen. Perschef van het Witte Huis Sean Spicer zei dat de regering 'het decreet krachtig gaat verdedigen' en in beroep gaat tegen de 'gemankeerde beslissingen' van de rechter.

Regering VS weer in beroep om inreisverbod
Regering VS weer in beroep om inreisverbod (Foto: ANP)