Sensationele titelstrijd tussen VS en Canada in vrouwenbobs

Het wereldkampioenschap bobsleeën in het Duitse Königssee heeft de eerste wereldkampioen opgeleverd. In de vrouwenbob ging de titel naar de Amerikaanse Elana Meyers Taylor en haar remster Kehri Jones.

Het werd, zoals min of meer verwacht, een briljante strijd tussen Meyers Taylor en de Canadese Kaillie Humphries, die Melissa Lotholz als remster in de slee had zitten. Meyers Taylor had in run één het voordeel door 0,08 seconden sneller af te dalen, maar in de tweede run bracht dubbel olympisch kampioene Humphries haar slee tot op 0,02 tellen van haar rivale.

Meyers Taylor was wederom de snelste in de derde run, maar ook dit keer was het verschil minimaal: 0,01 seconde en dus had de Amerikaanse na drie runs en met nog één afdaling te gaan welgeteld drie honderdsten van een seconde voorsprong. In de allesbeslissende run bleek de start van Meyers Taylor en Jones opnieuw doorslaggevend. Net als in de eerste drie afdalingen zette het duo de snelste starttijd neer en dat was maar goed ook: Meyers Taylor en Humphries waren exact even snel in de laatste run. 

De titel ging zo met 0,03 seconden verschil naar Meyers Taylor, die na 2015 haar tweede wereldtitel veroverde. Voor Humphries blijft het bij wereldtitels in 2012 en 2013, hoewel ze in 2010 en 2014 al wel olympisch goud won. Op 0,23 seconden eindigde Jamie Greubel Poser met remster Aja Evans namens de VS als derde.