Nieuwe Call of Duty gaat terug naar zijn roots

Activision heeft tijdens de kwartaalmeeting niet alleen gehad over Destiny 2, maar ook Call of Duty. Geheel niet verrassend zal de uitgever dit jaar weer een nieuw deel in de Call of Duty-serie uitbrengen. Dit deel zal 'terugkeren naar zijn roots'.

De eerste games van Call of Duty speelden zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is dus waarschijnlijk de nieuwe Call of Duty van dit jaar eens afstapt van toekomstige scenario's. Vorig jaar kwam Call of Duty: Infinite Warfare uit, dat zich weer in een toekomstige omgeving afspeelde met hightech wapens. Daarbij kwam er een remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare uit die meer in de hedendaagse tijd afspeelt. Dat kreeg kritiek omdat deze maar alleen te verkrijgen door de collectors edition van Infinite Warfare te kopen. De grote concurrent van de serie, Battlefield, had vorig jaar al voor een ouderwetse setting met de Eerste Wereldoorlog in Battlefield 1.

Wanneer we een aankondiging mogen verwachten is niet bekendgemaakt, maar dat er ergens deze herfst een nieuwe Call of Duty verschijnt is dus zeker.

Call of Duty 1 (Foto: Activision)