Starbucks belt 911 om 'Trump' op beker

Bij Starbucks vragen ze je doorgaans om je naam als je een warme drank bestelt. Een man die vorige week 'Trump' opgaf als naam kwam echter van de koude kermis thuis. In plaats van koffie voor hem te maken, belden de medewerkers de politie.

Een bij de koffieketen werkzame wereldverbeteraar weigerde pertinent 'Trump' op het kartonnen bekertje te schrijven. Twee andere medewerkers keken al even neerbuigend naar hun Trump-steunende klant. Ook toen de klant zijn barista wees op bedrijfsregels die stellen dat elke naam prima is op het bekertje, kreeg de man nul op het rekest. Hij filmde het voorval.

"[Trump] is de naam die ik vandaag wil gebruiken. Weiger je die [op te schrijven]?" "Ja, en we bellen de politie." Het voorval gebeurde op 7 november, de dag voor Trump tot president verkozen werd.

Als reactie laten Trump-fans bij Starbucks massaal de naam van hun president-elect op hun koffiebekertjes kalken. Ze posten vervolgens foto's op sociale media van hun Trumpiaanse koffie met de hashtag #TrumpCup.