Pokémon GO boost verkoop Nintendo 3DS

Nintendo heeft de financiele resultaten van 1 april tot en met 30 september 2016 bekendgemaakt, waarin positieve en negatieve dingen te vinden zijn.

Zo is de verkoop van Nintendo Wii U sterk gedaald (1.1 miljoen eenheden vorig jaar, 560.000 dit jaar) door een gebrek aan stimulerende software (vorig jaar lanceerden Super Mario Maker en Splatoon) en ook de amiibo-verkoop is gedaald (3.8 miljoen amiibo en 1.7 miljoen amiibo-kaarten). Aan de andere kant heeft de populariteit van Pokémon GO gezorgd voor een boost in de verkoop van Nintendo 3DS (2.7 miljoen) en de Pokémon-games voor dit systeem.

Dit zou niet genoeg zijn om winst te boeken, maar dankzij de verkoop van de Seattle Mariners kwam er toch een nettowinst uit van omgerekend 33.6 miljoen euro. Ook heeft de CEO van Nintendo de eerste verwachtingen uitgesproken over de verkoop van Nintendo Switch. Switch moet dit fiscale jaar (dat eindigt in maart 2017) twee miljoen keer worden verkocht. Als je nagaat dat Switch ergens in maart pas lanceert, zou dat een knap begin zijn voor de console.

Nintendo2