Haas F1 overweegt andere fabrikant remmen

Haas debuteerde dit jaar sterk in de Formule 1 met een aantal puntenfinishes, maar even zo vaak vielen de bolides van het Amerikaanse team uit met remproblemen. In de afgelopen Grand Prix van de Verenigde Staten was het coureur Esteban Gutierrez die zijn Brembo's het zag begeven.

De Italiaanse fabrikant heeft meteen een onderzoek ingesteld: "Uit een eerste analyse van onze technici in Austin lijkt het met de remschijf te maken te hebben. Brembo zal samen met het team zoeken naar de oorzaak die de problemen heeft veroorzaakt."

Haas lijkt ondertussen klaar te zijn met de problemen en wil zo snel mogelijk materiaal van Carbone Industries testen.  Dit kan op zijn vroegst pas na de Grand Prix van Mexico. Teambaas Gunther Steiner: "We zullen verschillende materialen testen. We moeten iets doen, omdat we niet kunnen accepteren dat ze stuk blijven gaan. Esteban lag in een goede positie toen de remmen het begaven. Brembo helpt ons waar het kan om de oorzaak te vinden, maar wij kunnen zelf ook niet stil blijven zitten."