PlayStation Neo gaat PlayStation 4 Pro heten

Sony heeft zojuist niet de PlayStation Neo aangekondigd in New York, maar de PlayStation Pro. De PlayStation 4 Pro is speciaal gemaakt voor 4K gaming en HDR. Sony moest er wel een paar keer bijzeggen dat je tv het wel moet ondersteunen.

De nieuwe PlayStation Pro krijgt een prijskaartje van 399 euro en ligt 10 november in de winkels. Behalve dat hij groter wordt dan de nieuwe Playstation 4, krijgt hij ook betere onderdelen. De GPU krijgt meer vermogen, terwijl ook de kloksnelheid van de CPU omhoog gaat. Om de nieuwe resolutie aan te kunnen, krijgt de PlayStation 4 Pro ook meer opslag, namelijk 1TB. 

Dankzij de hogere rekenkracht kunnen games bijvoorbeeld een betere of hogere framerate hebben, meer details in de omgeving krijgen en nog veel meer. Uiteraard gaan de nieuwe games daar gebruik van maken, maar developers kunnen ervoor kiezen om oude games te pachten zodat ze ook gebruik kunnen maken van de nieuwe resolutie. Activision en EA hebben bijvoorbeeld al aangegeven dat zowel oude als de nieuwe spellen het gaan ondersteunen.