Russisch goud op moderne vijfkamp

Aleksander Lesun heeft goud gewonnen bij de moderne vijfkamp voor mannen. De Rus, die bij het schermen het beste resultaat ooit op de olympische spelen behaalde, gaf de leiding nooit uit handen. Er was nog even wat problematiek bij het paardrijden, waarbij Lesun protesteerde tegen het paard waarop hij moest rijden.

Het is gebruikelijk dat 2 atleten hetzelfde paard gebruiken, maar de eerste atleet maakte veel fouten met het paard. In veel gevallen is een wissel dan niet toegestaan, maar met de vergelijkbare situaties waarbij de afgelopen twee olympisch kampioenen bij de vrouwen gisteren werden uitgeschakeld werd hier gekozen om de Rus toch op een ander paard te laten rijden. Hierdoor gaf hij niet teveel punten weg.

Op de combinatieloop leek het niet spannend te worden nadat de Brit die tweede stond, Joseph Choong, bij de tweede schietbeurt volledig de mist in ging en zo zijn medaillekansen verspeelde. Toch kwam de Oekrainer Pavlo Tymoschenko nog dichtbij na een matige vierde en laatste beurt van Lesin. De Oekrainer werd echter toch verslagen door de Rus. Een Mexicaan, Ismael Hernandez, pakte het brons.