Amy Adams maakt het eerste contact in Arrival-trailer

De laatste keer dat Amy Adams in een film over buitenaardsen die zich bekend maken op Aarde een interpretatie maakte van een buitenaards symbool, verwarde ze een symbool voor hoop met een S. Laten we hopen dat het in Arrival een stuk beter gaat, want er lijkt nogal veel van haar af te hangen.

In de eerste trailer voor de film van Denis Villeneuve (Sicario) is te zien hoe Adams, die een taalkundige speelt, het eerste contact met buitenaardse wezens moet vertalen. De beelden laten wellicht wat veel zien voor de kijker die graag wil dat trailers een beetje in het vage blijven, maar de indruk wordt gewekt dat het correct vertalen, of interpreteren, van wereldbelang kan zijn.

Arrival is gebaseerd op het korte verhaal Story of Your Life, van Ted Chiang. Het verhaal vertelt over de communicatie tussen een vertaler en een buitenaards ras dat contact met onze planeet initieert. Het blijkt dat de taal van de wezens dusdanig complex is, dat het begrijpen ervan een andere blik op de beleving van tijd geeft.

De film verschijnt op 9 februari. Andere castleden zijn onder andere Forest Whitaker en Jeremy Renner. Het verhaal van Chiang is tot een scenario bewerkt door Eric Heisserer.