Kinderchocolade kankerverwekkend

Slecht nieuws voor de mensen die net als ik met plezier af en toe van een lekkere chocoladesnack genieten. De Duitse voedingswaakhond Foodwatch waarschuwt namelijk voor kankerverwekkende stoffen in chocolade van het populaire merk Kinder.

In de zoetige lekkernijen zouden stoffen afkomstig uit minerale olie (MOAH) zitten. Daar krijg je kanker van en dat is over het algemeen geen pretje. De voedinswaakhond raadt ons dus allemaal aan het maar lekker bij een blaadje sla te houden en de Kinderrepen maar links te laten liggen. 

Wellicht echter is er toch geen reden tot paniek. Verschillende buitenlandse evenknieën van onze NVWA zeggen geen reden te zien om het product uit de schappen te houden. Het Belgische voedselagentschap: 'Als er echt een probleem was voor de voedselveiligheid, zou het product uiteraard onmiddellijk uit de rekken worden gehaald. Dat gebeurt voorlopig niet. Wij zien geen enkele reden tot paniek' Of we dit geloven is een tweede. Als we naar drank of tabak kijken, wordt deze uitspraak niet bepaald nageleefd. 

Dit is overigens niet de eerste keer deze maand dat Kinder in opspraak komt. In Chili is het merk onlangs verboden omdat hun kinderen te vadsig werden om obesitas bij kinderen te bestrijden.