Big brother ziet alles op universiteit China

Een universiteit in China gebruikt camera's om elke beweging op de 73 hectare grote campus vast te leggen, inclusief de klaslokalen en de slaapvertrekken.

De technische universiteit Wuchang in de stad Wuhan heeft de camera's afgelopen jaar geïnstalleerd om de 12.500 studenten in de gaten te kunnen houden.

Honderd personeelsleden monitoren de beelden, meldt de nieuwssite cnhubei. Volgens de universiteit helpen de camera's om goede studiegewoontes onder studenten te bevorderen. "Fenomenen als spelen met de telefoon, dutjes en kletsen tijdens de les zijn vrijwel volledig verdwenen", zei een werknemer tegen de site.

De permanente surveillance zorgt onder studenten echter ook voor ongemak, blijkt uit reacties op social media. "Het is een universiteit, geen gevangenis", schreef iemand op Weibo, de Chinese variant van Twitter.

China is bezig op grote schaal bewakingscamera's op te hangen. Dissidenten klagen over intimidatie, omdat de omgeving van hun woningen nauwgezet in de gaten worden gehouden.

Big brother ziet alles op universiteit China
Big brother ziet alles op universiteit China (Foto: BuzzT)