Van Gaal: "Fans zouden blij moeten zijn"

Manchester United wist zaterdag op het nippertje de volgende ronde van de FA Cup te halen ten koste van Championship-club Sheffield Wednesday. Het kwam de Nederlandse oefenmeester weer op een flinke lading kritiek te staan. Vooral het 'saaie' spel dat The Mancunians aan de dag legde tegen Scheffield Wedsnesday wordt fel bekritiseed. Supporters verlieten tijdens de wedstrijd massaal het stadion. "Ik denk dat ze niet meer verwacht hadden dat we zouden scoren", probeert Van Gaal een verklaring te vinden.

"Of een hele andere reden, bijvoorbeeld het verkeer. Er zou zoveel aan de hand kunnen zijn. Zelf vertrek ik ook altijd eerder als ik een tegenstander ga analyseren", spreekt hij op de persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel met Newcastle United van dinsdag.

"Ik ben continu bezig met bedenken hoe we kunnen groeien. Vooral in aanvallend opzicht moet het beter. Verdedigend staan we goed en gaat er weinig mis, maar in de aanval is het belangrijk om vanuit het niets iets te kunnen creëren. Daar worstelen we mee." Manchester United bezet momenteel een vijfde plaats in de Engelse Premier League en heeft negen punten minder dan koploper Arsenal.

Na afloop van het FA Cup-duel met Scheffield Wednesday haalde Paul Scholes hard uit naar Van Gaal. De Nederlandse oefenmeester wenste niet te reageren op de woorden van de United-legende. "Het is allemaal zo negatief. We zijn door naar de volgende ronde en hebben nu twee keer achter elkaar gewonnen. De fans zouden blij moeten zijn. Tegen een ploeg die met elf spelers voor de goal verdedigt, is het erg moeilijk voetballen", besluit Van Gaal.

Van Gaal: "Fans zouden blij moeten zijn" (Pro Shots / Action Images)
Van Gaal: "Fans zouden blij moeten zijn" (Pro Shots / Action Images)